portraita

Σαββατοκύριακο στο Καιμάκτσαλαν


Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015 μία ομάδα από την παρέα του Καιμάκτσαλαν έκανε τη γνωστή και καθιερωμένη ανάβαση. Στην ομάδα συμμετείχαν από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης τα ζευγάρια Γίδαρη, Φαρμάκη, Χρήστου, Γίδαρου, Τυχάλα, Μπάτζιου, Νικολάου, Γούλα, Μπάτζιου, Τσάτσου και Κολοβού. 


Ο προορισμός ήταν η θέση Σταυρός, εκεί όπου βρίσκονται τα καλύβια, ...όμως το χιόνι ήταν αρκετό και με δυσκολία φτάσαμε εκεί. Δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε απο κοντά τα καλύβια, ...όμως ήταν φανερό οτι χρειάζονται επισκευή και όλοι συμφωνήσαμε οτι θα είναι η πρώτη δουλειά που θα κάνουμε όταν ο καιρός το επιτρέψει.


Μετά την όμορφη επίσκεψη, κατηφορίσαμε και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο ΄΄Κερασιές΄΄ όπου και θα διαμέναμε το βράδυ. Οι ιδιοκτήτες είναι πλέον φίλοι μας και όλα αυτά τα χρόνια μας βοήθησαν αρκετά στην κατασκευή των καλυβιών και τη διαμόρφωση του χώρου. Έτσι κι εμείς το νοιώθουμε σαν το σπίτι μας.


Μετά την τακτοποίηση στα δωμάτια, ....η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη. Φαγητό, ....τραγούδι με το στόμα και ....βεβαια .......


Χορός, ....


....και χορός


.... και χορός


Να σημειωθεί βεβαίως η εξαιρετική απόδοση των προικισμένων τραγουδιστών μας, ...της Βάγιας Φαρμάκη και του Διγενή Μπάτζιου.


Το πρωί της επόμενης μέρας,  κάναμε ένα υγειινό περπάτημα στο βουνό, .....


..... διασχίσαμε όμορφες περιοχές, .....


...... και βρήκαμε και κόψαμε ξύλα (ο Κώστας Τσάτσος δηλαδη) απο πυξάρι για την κατασκευή κλίτσας.


όπως αυτή την εξαιρετική κλίτσα που μου έδειξε ο Βασίλης Γούλας που του χάρισε ο άριστος τεχνίτης Γιάννης Καραλής.



Το μεσημέρι της Κυριακής το πρόγραμμα περιελάμβανε καφέ στα λουτρά του Πόζαρ, στο Λουτράκι Αριδαίας, ....


... , όπου κι εκεί κάναμε αισθητή την παρουσία μας ,... 


..... και πάντα δίνοντας την υπόσχεση οτι σε λίγο θα ανεβούμε και πάλι στο αγαπημένο μας βουνό, το Καιμάκτσαλαν.